De Soete Pastor of Paepe

In 1882 woonde in de statige pastorie van Lissewege Pastor Servatius Meerseman (foto rechts).

Een verhaal vertelt dat deze lekkerbek regelmatig spekken (snoepjes) maakte en gaf aan de minderbedeelden het van het dorp. Ook maakte hij koeken en van de vruchten uit z'n tuin werd er confituur gemaakt. Hij was dus een zoete Paepe of Pastor in het 19de eeuwse Lissewege. Dit leek ons de ideale naam voor onze snoepwinkel...

In het Bezoekerscentrum, dat ondergebracht is in de vermelde pastorie, verkoopt de VVV al enkele jaren een aantal ouderwetse snoepjes als aandenken bij een bezoek aan Lissewege. Zo werd dan ook de idee geboren om in een klein leegstaand pandje in de centrum van het dorp, een reconstructie te maken van een snoepwinkel uit begin 20ste eeuw. Het pand werd gerenoveerd en ingericht met origineel meubilair uit oude winkels en geverfd in de kleuren van toen. Na vele maanden werken was de winkel klaar op 1 juli 2012 en werd de deur opengezet tijdens de jaarlijkse zomerkermis.

Het unieke concept van een ouderwetse snoepwinkel kreeg heel wat persbelangstelling. Zowel de kranten als de radio hadden aandacht voor dit nieuwe initiatief van de VVV-Lissewege. Er kwamen ondertussen reportages op Radio 2, Vlaanderen Vakantieland op TV en o.a ook in het lifestyle magazine 'Nest'. Ook artiesten als Peter Koelewijn, Marjan Berger, Herbert Flack en Kurt Defrancq zijn al vaste klant geworden ... en wanneer kom jij langs ?